31. mrt, 2017

Paardrijden is .... spaghetti koken ?!?!

Wanneer je jouw paard hebt opgezadeld en je stapt erop dan werk je jouw paard eerst los bij voorkeur. Het losrijden is voor iedere combinatie anders. De één stapt zijn paard los en een ander begint gelijk met  draven. Als ruiter/ amazone moet je goed kijken naar wat jouw paard nodig heeft. Bij de opleiding reed er een collega instructrice mee en die deed altijd van alles maar altijd zonder logische opbouw. Onze instructeur aldaar riep eens naar haar : "Het is net of je in een grote pan roert en wat er aan blijft hangen daar doe je wat mee ! "

Het rijden met jouw paard zou wel een soort van logische opbouw moeten hebben en beginnen met losrijden, als het één goed voor elkaar is lukt het ander ook beter, daar komt mijn vergelijking met spaghetti ook vandaan. Geïnspireerd door vriendin.

Als je spaghetti nog moet koken is het een harde substantie. De vergelijking met jouw paard is dan als je er net op zit is jouw paard nog stijf en moeten de spieren eerst warm worden en opgerekt.

De spaghetti ga je vervolgens koken en doordat het warm/heet wordt verandert de spaghetti van een harde substantie in een sliertige massa en kun je het alle kanten op buigen et voilá .

Wannneer je jouw paard goed kookt buig je hem alle kanten op.

 

Succes met het buigen van jouw spaghetti

 

Harriët