16. dec, 2016

Paardrijden is .... met een peuter naar de winkel ?!?!

 Hoe leg je een gevoel uit ? In dit geval het gevoel van verbinding maken met de paarden mond.  Dat is best een dingetje, leg je het uit in kilo's ? Veel ruiters/amazones roepen ; "Ik heb wel 200 kilo in de handen ! "dan is je paard zwaar op de hand en leunt niet aan, maar steunt aan je hand. Dit is een duidelijk voorbeeld en heel herkenbaar, wanneer je een gevoel moet uitleggen van 1 tot 5 kilo aan iemand valt nog niet mee. Iedereen heeft hier een ander idee bij, wat is nou precies 1 kilo, en  de ene ruiter/amazone vindt wat meer druk fijn en een andere ruiter/amazone voelt het liefst zo weinig mogelijk daarbij is het ook nog eens paardafhankelijk.

Voor de meeste mensen is het wel een bekend gevoel, bijna iedereen heeft wel eens een peuter aan de hand vast gehouden. Verbinding maken met een paardenmond is een soortgelijk gevoel. Wanneer jouw peuter ( of de oppas peuter, de buurpeuter of je broer/zuspeuter) in bijvoorbeeld de speelgoedwinkel de aandacht bij jou heeft zal de peuter met je meelopen en zul je de hand zacht in jouw hand blijven voelen. , stel de peuter ziet iets staan waarvan de peuter heilig van overtuigd is dat hij of zij dit moet hebben maar jij wilt doorlopen dan pak je de peuter iets steviger bij de hand en maan je hem of haar om door te lopen.

Verbinding met je paardenmond kan je vergelijken met de druk die je op het handje van de peuter uitoefent, wanneer de peuter met je meeloopt houdt je het handje vast maar meer ook niet ( verbinding of lichte druk op het bit) , wanneer de peuter besluit om jouw hand los te laten om bij het speelgoed te kijken neem je het handje iets steviger vast ( de ophouding of het weerstand bieden tot jouw paard weer mee geeft). Trekken , of je het nu bij jouw paard doet of bij de peuter heeft weinig toegevoegde waarde dit resulteerd in zere schouders en pijnlijke oren ( in het geval van de peuter)....

 

Succes met winkelen !!!

 

Harriët